fbpx

O EXPERIENTA UNICA SI MEMORABILA

 • Cum pot sari?

  Cerințe pentru saltul în tandem

  Vârsta minimă pentru saltul în tandem în cadrul ACS TNT Brothers este de 16 ani. Persoanele cu vârsta mai mică de 18 ani au nevoie de acordul legalizat (la notar) al ambilor părinți sau al tutorelui legal. Descarcă formularul aici.
   
  Persoanele cu vârstă de peste 60 ani au nevoie de o adeverință de la medic sau certificat medical clasa 2 pentru a putea face saltul in tandem.
  În cazul oricărei situații particulare din punct de vedere medical, cere părerea medicului! De asemenea, informează-ne și pe noi, în special în cazul persoanelor cu dizabilități, să putem decide dacă saltul se poate efectua în siguranță.
   
  Greutatea maximă este de 110 kg. Nu există o limită de înălțime.
   
  În ziua prezentării la aerodrom este necesară prezentarea unui act de indentitate în original (CI sau pașaport) în termen de valabilitate. În caz contrar saltul nu va putea fi efectuat.

  Ce fac dacă am primit cadou o invitație la zbor?

  Urmează instrucțiunile de la pasul de mai jos ("Rezervă-ți data și ora saltului") având grijă să introduci codul de voucher chiar înainte să apeși "Rezervă".

  Rezervă-ți data și ora saltului

  Programarea saltului se face exclusiv online, urmând pașii:
  - Accesează opțiunea Înscrie-te / Alege ziua saltului, pe care o regăsești și pe prima pagină;
  - Dacă ai primit o invitație la zbor, introdu codul de pe invitație;
  - Apasă "Rezervă";
  - Alege locația - în partea stângă a ferestrei;
  - Alege luna si ziua dorite;
  - Alege ora și numărul de persoane;
  - Completează datele personale si cele de facturare;
  - Citește si acceptă termenii si condițiile;
  - Efectuează plata rezervării și te așteptăm la zbor!

  Prezentarea la aerodrom

  Te rugăm să ajungi la aerodrom la ora rezervării.
   
  Este recomandată o ținută confortabilă - pantaloni și pantofi sport care să nu iasă ușor din picior. De evitat hainele excesiv de largi, fustă, tocuri, sandale.
   
  Prima oprire va fi la recepția centrului de parașutism, unde se va finaliza înscrierea în asociație și îți vor fi comunicați pașii următori.
   
  În timpul rămas până la echipare, te invităm la terasă, chiar în inima comunitătii noastre.

  Saltul cu parașuta

  Vei face cunoștință cu instructorul tău și, dacă ai ales filmare/fotografii, cu cameramanul.
   
  Instructorul îți va da toate informațiile necesare cu privire la ce ai de făcut pentru a te bucura în siguranță de experiența saltului.
   
  Urmează aventura: echiparea, îmbarcarea, zborul cu aeronava iar apoi saltul - o experiență care nu poate fi descrisă în cuvinte, ci trebuie trăită. Fie că vorbim de cele 50 de secunde de cădere liberă cu 200 km/h până la deschiderea parașutei, fie că vorbim de cele 5 minute de zbor cu parașuta deschisă, promitem că nu le vei uita!
   
  Prietenii tăi te vor aștepta nerăbdători să le împărtășești experiența și, dacă ai optat pentru fimare și fotografii, acestea vor ajunge la tine în cel mult 24h.

  A fost incredibil! Ce pot face mai departe?

  Învață să zbori! Cotizația de membru - elev parașutist este comparabilă cu cea de pasager tandem, și în baza acesteia beneficiezi de un curs teoretic cuprinzător care durează o zi, pregătire la sol și primul salt cu propria ta parașută în spate. Doi instructori vor fi lângă tine în cădere liberă iar apoi te vor asista la pilotarea parașutei prin intermediul unei stații radio.
   
  TNT Brothers este organizație de pregătire autorizată de Autoritatea Aeronautică Civilă Română și de asemenea membră a United States Parachute Association, cea mai mare organizațe de parașutism la nivel mondial. Metodele noastre de instruire respectă cele mai moderne și performante practici din industrie.
   
  Indiferent dacă vrei să zbori cu wingsuit, să faci formații în cădere liberă sau să aterizezi cu parașute de viteză, vei găsi la TNT Brothers o comunitate fascinantă, și un calendar de evenimente pentru toate nivelurile de pregătire și nenumărate alte posibilități.
   
  Găsești mai multe detalii în secțiunea Școală Parașutism, și ne poți contacta oricând pentru mai multe informații.

 • Contributii

  BASIC
  BASIC - 1300 RON
  Salt în tandem de la 4000m.
   
  EXTRA
  EXTRA - 1750 RON
  Salt în tandem de la 4000m;
  Cameraman în cădere liberă;
  La alegere filmare sau fotografii.
   
  FULL
  FULL - 1850 RON
  Salt în tandem de la 4000m;
  Cameraman în cădere liberă;
  Filmare și fotografii.
   
  PREMIUM
  PREMIUM - 2850 RON
  Salt în tandem de la 4000m;
  Trei cameramani în cădere liberă;
  Formație în cădere liberă;
  Filmare și fotografii.
   
  ADVANCED
  ADVANCED - 1900 RON
  Cursul teoretic și primul salt din școala de parașutism.
  Chiar tu, cu propria ta parașută în spate, și doi instructori lângă tine în cădere liberă.
   
  SKYDIVER
  SKYDIVER - 185 RON
  Belly, freefly, tracking, wingsuit, swoop - sună cunoscut? Dacă ai licență, te așteptăm cu un calendar plin de evenimente fun, și atmosfera unică de dropzone!
   
 • Intrebari frecvente

  Care este programul de zbor?

  Unde se pot efectua salturile?

  Poți efectua salturi în una dintre locațiile noastre: Clinceni, lângă București sau Tuzla, pe litoral.

  Care sunt riscurile saltului cu parașuta?

  Progresul tehnologic, rigurozitatea activității de aviație și pasiunea oamenilor din această industrie au contribuit la îmbunățățirea permanentă a nivelului de siguranță din acest sport. Astfel, există un procent mai mic de accidentări în parașutism comparativ cu alte sporturi extreme precum schiatul, cățăratul, etc.
   
  Toate echipamentele de salt pe care le utilizăm sunt moderne și întreținute conform tuturor recomandărilor producătorilor și reglementărilor aplicable.
  Tipul de parașută cu care vei sări este de fapt un sistem care include două parașute (una principală și una de rezervă), precum și un aparat electronic de înaltă precizie numit AAD (Automatic Activation Device) care deschide parașuta de rezervă la o înălțime sigură, în cazul în care instructorul este incapacitat.
   
  Trebuie să știi totuși că parașutismul și celelalte activități de zbor comportă riscuri care pot produce vătămări fizice și/sau psihice grave și chiar moartea. La înscrierea la salt va trebui să citești cu atenție și să semnezi un formular în care vor fi prezentate detaliat toate riscurile.

  Vreau să fac cadou un salt cu parașuta. Ce date de contact trebuie să completez și cum pot înmâna invitația?

  Va trebui să accesezi opțiunea Înscrie un prieten de pe pagina principală, și să completezi atât date despre tine cât și despre persoana care va sări. Este important să scrii cu atenție ambele adrese de email, deoarece invitația la zbor va fi transmisă către ambele adrese de email, în format pdf. Dacă vrei să înmânezi personal invitația la o dată ulterioară, poți trece adresa ta de mail și pentru tine și pentru persoana care urmează să sară.

  Suntem un grup de prieteni. Putem sări împreună?

  Există posibilitatea de a urca cu avionul în același echipaj (doi sau trei pasageri tandem), dar din considerente operaționale nu putem garanta acest lucru.
   
  Chiar dacă ați urcat cu avionul în același echipaj, va exista o separare între momentele în care veți sări, astfel încât nu veți putea vedea alți pasageri în zbor.
   
  Dacă veți urca în echipaje diferite, veți putea urmări din apropierea zonei de aterizare emoția prietenilor care coboară cu parașuta.

  Care sunt diferențele între pachete?

  Pachet BASIC - nu include filmare și nici fotografii.
  Pachet EXTRA - include, la alegere, filmare sau fotografii, realizate de un cameraman care te va însoți în avion, în cădere liberă, și te va aștepta la aterizare.
  Pachet FULL - include atât filmarea, cât și fotografiile.
  Pachet PREMIUM - include o experiență fabuloasă în care vei fi însoțit de 3 cameramani. Veți realiza împreună o formație în cădere liberă în care te vei simți ca un parașutist profesionist. Bineînțeles, filmarea și fotografiile sunt incluse, alături de video edit-ul premium, cu secvențe din toate unghiurile.

  Când și cum primesc filmarea și fotografiile?

  Dacă ai optat pentru filmare și/sau fotografii, în cel mult 24h de la efectuarea saltului vei primi un link de download pe adresa de email pe care ai completat-o la înscrierea în asociație, la sosirea la aerodrom. Ca atare, acordă atenție la completarea adresei de email.

  Cu ce echipamente voi fi filmat / fotografiat? Ce aduc în plus fotografiile?

  Filmarile se realizează cu camere de acțiune GoPro 7 sau ulterior, cu rezoluție FullHD în format 16:9 wide (fish eye) și tehnologie de stabilizare a imaginii.
   
  Fotografiile se realizează cu camere de acțiune separate, GoPro 11 sau ulterior, cu rezoluție de 27 megapixeli în format 8:7 liniar (fără efect fish eye).
   
  Spre deosebire de o captură de imagine realizată din filmare, fotografiile:
  - au un nivel de detaliu de peste 10x mai mare (27 megapixeli față de 2 megapixeli pentru captura din filmare FullHD) care permite inclusiv print în format mare;
  - nu sunt afectate de compresia inerentă codecului video;
  - au un format aproape pătrat (8:7) care încadrează un plus de imagine în partea de sus și de jos comparativ cu formatul wide (16:9), sunt astfel ideale pentru social media și oferă flexibilitate mare pentru crop, inclusiv format îngust și înalt;
  - sunt tip liniar (fără curbura tip fish-eye prezentă în filmare).
  În plus, cameramanul va captura la sol fotografii suplimentare filmării, cu instructorul și prietenii tăi!

  Există o limită de vârstă, greutate sau înălțime?

  Vârsta minimă pentru saltul în tandem în cadrul ACS TNT Brothers este de 16 ani. Persoanele cu vârsta mai mică de 18 ani au nevoie de acordul legalizat (la notar) al ambilor părinți sau al tutorelui legal. Descarcă formularul aici.
   
  Persoanele cu vârstă de peste 60 ani au nevoie de o adeverință de la medic sau certificat medical clasa 2 pentru a putea face saltul in tandem.
   
  Greutatea maximă este de 110 kg. Nu există o limită de înălțime.

  Ce documente sunt necesare pentru salt?

  În ziua prezentării la aerodrom este necesară prezentarea unui act de indentitate în original (CI sau pașaport) în termen de valabilitate. În caz contrar saltul nu va putea fi efectuat.
   
  Persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani trebuie să aibă asupra lor, în original, acordul legalizat (la notar) al ambilor părinți sau al tutorelui legal. Descarcă formularul aici.
   
  Persoanele cu vârstă de peste 60 ani au nevoie de o adeverință de la medic sau certificat medical clasa 2 în original, în termen de valabilitate, pentru a putea face saltul in tandem.

  Am o situație medicală particulară. Ce trebuie să știu?

  În cazul oricărei situații particulare din punct de vedere medical, cere părerea medicului! De asemenea, informează-ne și pe noi, să putem decide dacă saltul se poate efectua în siguranță.

  Persoanele cu dizabilități pot sări în tandem?

  Cere opinia medicului. Din punct de vedere operațional, cele mai multe dizabilități nu te împiedică să sari. Informează-ne dinainte, să putem decide dacă saltul se poate efectua în siguranță. Instructorii noștrii au experiență în zborul cu persoane cu dizabilități.

  Când trebuie să ajung la aerodrom și cât durează?

  Te rugăm să ajungi la aerodrom la ora selectată în rezervare. Prima dată vei merge la recepția centrului de parașutism unde va trebui parcurs procesul de înscriere în asociație, și de unde vei primi informații suplimentare.
   
  Poate dura un maxim de trei ore de la sosirea la aerodrom până la efectuarea saltului.
  Zborul cu aeronava și saltul cu parașuta vor dura cel mult 30 minute.
   
  În timpul de așteptare te vei putea bucura de barul și terasa centrului de parașutism, chiar în inima comunității noastre.

  Cu ce trebuie să mă îmbrac?

  Este recomandată o ținută confortabilă - pantaloni și pantofi sport care să nu iasă ușor din picior. De evitat hainele excesiv de largi, fustă, tocuri, sandale.

  Primesc cască? Ce fac dacă am părul lung?

  Nu vei avea cască, indiferent de lungimea părului și de temperatura exterioară. Părul lung trebuie bine prins într-un coc.

  Port lentile de contact sau ochelari de vedere. Pot să sar în aceste condiții?

  Da. Toți pasagerii primesc ochelari speciali pentru zbor care se strâng pe conturul feței pentru a bloca fluxul de aer, iar dacă porți ochelari de vedere vei primi ochelari de zbor "over the glasses".

  Pot respira în cădere liberă?

  Da. Trebuie să nu uiți să expiri, ca să poți inspira din nou. Instructorul tău îți va explica poziția de cădere liberă și ce ai de făcut pentru a te simți confortabil.

  Pot să mănânc înainte de salt?

  Da. Dacă ai rău de mișcare, evită totuși alimentația grea pentru a evita senzația de greață.

  Pot să consum băuturi alcoolice înainte de salt?

  Nu. Persoanele sub influența alcoolului nu vor fi admise la salt. Te poți însă bucura de băutura preferată imediat după, la terasa noastră.

  Am ce să mănânc sau să beau la aerodrom?

  Da, avem bar și terasă atât la aerodromul Clinceni cât și la aerodromul Tuzla. În locația din Clinceni avem inclusiv bucătărie proprie cu măncare proaspăt gătită.

  Pot veni împreună cu familia? Au unde să mă aștepte?

  Da, poți veni cu familia și prietenii. Te pot aștepta la terasă sau pe gazonul din zona hangarului. Copiii trebuie permanent supravegheați!
   
  Animalele de companie trebuie ținute legate, iar accesul acestora este permis doar în spațiile exterioare.

  Ce se întâmplă dacă vremea nu este favorabilă?

  Anumite condiții meteo prezintă risc pentru activitatea de salt, în special vânt puternic sau nori foarte joși. Saltul poate fi reprogramat în termen de un an calendaristic de la rezervare sau de la generarea invitației la zbor (după caz). Consultă programul fiecărei locații, deoarece activitatea este sezonieră. Citește cu atenție termenele și condițiile. Cel mai important - nu lăsa pe ultima clipă!

 • Foto / Video

NEWSLETTER
 

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla informatii utile despre scoala de parasutism, saltul in tandem, evenimente si promotii