fbpx

 

Scoala de parasutism 1Școala de parașutism TNT Brothers - Învață să zbori

În cadrul școlii noastre de parașutism te putem pregăti pentru a deveni un parașutist adevărat prin metodele Accelerated Freefall și Static Line recunoscute la nivel international. 

Accelerated Freefall sau AFF este cea mai rapidă şi intensivă metodă de progresie în paraşutism, de a învăţa tehnicile plutirii în aer cu paraşuta deschisă. Este de asemenea cea mai nouă metodă de a te iniţia în siguranţă în paraşutism.

Urmează pașii și hai să zburăm împreună, weekend de weekend, pe cerul TNT.

1. Înscrierea
Te înscrii cu un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

2. Documente necesare pentru curs
Înainte de a începe cursul, ai nevoie să devii membru al asociației, să completezi un formular de înscriere la curs, și să deții un certificat medical minim clasa a II-a care să ateste că ești apt fizic pentru saltul cu parașuta.
În cazul în care nu ai împlinit 18 ani, vei avea nevoie de acordul notarial al ambilor părinți sau al tutorelui legal.

3. Cursul teoretic si pregatirea pentru salt
Cursul de parașutism debutează cu predarea noțiunilor teoretice – minimum 8 ore de curs teoretic predat de un instructor de parașutism acreditat, urmat de o testare scrisă a cunoștințelor acumulate în timpul cursului teoretic.
După promovarea examenului teoretic poți începe cursul practic Accelerated Free Fall. Pregătirea practică începe la sol, când toate exercițiile din salt, că și procedurile în caz de urgență, sunt practicate sub supravegherea instructorului până când le vei execută perfect plus 1.

 4. Cursul practic - accelerated free fall

Cursul AFF de baza (Accelerated Free Fall) constă în 8 salturi cu parașuta de la 4.000 de metri, efectuate astfel:

  • Primele trei salturi se desfășoară sub îndrumarea a doi instructori AFF
  • Salturile 4-7 se desfășoară sub îndrumarea unui instructor AFF. În această etapă a cursului înveți controlul corpului în cădere liberă și tehnici de stabilitate.
  • Saltul 8 reprezintă examenul final al cursului, în urma căruia instructorul AFF atestă dacă ai dobândit abilitățile de a efectua un salt cu parașuta pe cont propriu.
  • Permanent, instructorul supraveghează, analizează performanța parașutistului și oferă feedback și sfaturi în timp real, prin stația radio care îi permite comunicarea continuă în timpul zborului.
  • Toate salturile sunt filmate şi analizate la sol pentru a permite identificarea și eliminarea în viitor a eventualelor greșeli.
  • În funcție performanța studenților si disponibilitate se pot executa maxim 6 salturi/ zi.

5. Încheierea cursului

În cazul în care obții o evaluare pozitivă din partea instructorului AFF care analizează performanța, la finalul cursului obții un certificat AFF care atestă că poți efectua salturi cu parașuta pe cont propriu.

După 25 de salturi poţi obţine certificatul de pregătire teoretică şi practică în baza căruia poţi completa cererea către autoritatea desemnată - Aeroclubul Romaniei, pentru obţinerea licenţei de paraşutism românească.

6. Contribuțiile cursului și modalități de plată

Costurile comunicate acoperă cheltuielile minime ale asociației pentru pregătirea elevilor parașutiști: echipamentul (combinezon, cască, parașută, pliajul parașutei, altimetrul, stația de comunicare), instructori și echipamentul acestora, avion, pilot, combustibil, mentenanță, infrastructura destinată desfașurării cursului.

Contribuția cursului AFF de baza este 7100 lei, în cazul în care plata se face într-o singură tranșă.

Dacă dorești să efectuezi doar primul salt contribuția pentru acesta este de 1700 lei și se achită înainte de începerea cursului. Pentru urmatoarele salturi se poate achita înainte de fiecare salt.

După promovarea cursului AFF de baza (Nivelurile A - E2) și obținerea acordului de a zbura singur după saltul nr. 8 poți continua cele 17 salturi la TNT Brothers, conform planificării pentru obținerea licenței (Nivelurile E3 - H).

https://www.tnt-brothers.ro/faqs/cat-ma-costa-si-ce-fel-de-salturi-pot-face.html

  • Vizualizări: 5084