TNT 4-WAY

prima echipă profesionistă de parașutism din Romania la disciplina de 4-way

Poster A3 tnt4wayCe presupune disciplina 4-way?

Un grup de 4-way reprezintă o echipă de 4 parașutiști care execută o serie de exerciții sau formații în cădere liberă, în timp ce sunt filmați de un cameraman. Este una dintre cele mai vechi și populare discipline din domeniul parașutismului la nivel mondial.

Andreea, Mihai, Simone, Cătălin, Yuliana și Dragoș au fost fascinați de această provocare și au trecut la treabă cu mult entuziasm. Primele antrenamente au avut loc în anul 2012 și în decembrie 2014 echipa TNT 4-WAY a luat parte la prima competiție internațională unde s-a clasat pe locul 12.

Au urmat şi alte competiţii internaţionale, iar în anul 2017 a avut loc prima ediţie a Campionatului Naţional de Formation Skydiving - 4-way în urma căruia echipa TNT s-a clasat pe primul loc şi a devenit campionă naţională la aceasă disciplină.

 

 
Andreea Pistea

ANDREEA PIȘTEA

- POZIŢIA ÎN CADRUL ECHIPEI: INSIDE CENTER
Andreea a început paraşutismul la varsta de 16 ani în Constanţa şi a făcut până în prezent peste 1.850 de salturi. Este căsătorită şi mama a doi copii.
Calificari: USPA Coach
Andreea este singura reprezentantă a României la evenimente oficiale cu formaţii mari în cădere liberă şi are numeroase participări la tentative de doborâre a unor recorduri mondiale şi europene FAI la aceasta categorie. Este deţinătoarea a 9 recorduri mondiale şi a 5 recorduri europene FAI la această categorie, unul dintre aceste succese fiind introdus şi în Guinness World Records.
A organizat echipa care a stabilit un record neoficial în România - cea mai mare formaţie în cădere liberă - 24 paraşutisti.

Mihai Moldovan

MIHAI MOLDOVAN

- POZIŢIA ÎN CADRUL ECHIPEI: OUTSIDE CENTER
Mihai a început paraşutismul în anul 2011 si de atunci este “dependent” de acest sport.
A efectuat aproximativ 1.100 de salturi de FS, freefly, track şi cameră.
A încercat o mulţime de sporturi: alpinism, kite surfing, base jumping şi altele, dar dragostea adevarată a rămas saltul cu paraşuta.
S-a alăturat echipei TNT 4-WAY în 2014 ca şi cameraman, în căutare de distracţie, însă începand din 2015 a acceptat provocarea de a trece pe o poziţie nouă şi de a ajuta la creşterea performanţei echipei.

Simone Favat

SIMONE FAVAT

- POZIŢIA ÎN CADRUL ECHIPEI: POINT
Simone este de naţionalitate italiană şi a început paraşutismul în 1989, la vârsta de 19 ani şi a efectuat până în prezent peste 1.950 de salturi.
Este fost membru al Armatei Italiene - Parachute Brigade şi absolvent al Politehnicii din Torino.
Din anul 2007 s-a mutat în România şi a devenit rapid o parte importanta a paraşutismului românesc de performanţă.
Calificări: instructor USPA AFF, USPA Coach
Iubeşte România şi spune că este mândru să reprezinte ţara lui adoptivă în calitate de membru al echipei TNT 4-WAY.

Catalin Temelie

CĂTĂLIN TEMELIE

- POZIŢIA ÎN CADRUL ECHIPEI: TAIL
Cătălin a început paraşutismul în 2007 şi a efectuat până în prezent peste 1.750 de salturi.
A crescut cu poveştile tatălui şi unchiului său despre cum se făceau salturile în armata şi încă de când era copil cel mai mare vis al său a fost sa sară cu paraşuta. Când în sfărşit a făcut primul salt, şi-a dat seama ca paraşutismul va fi scopul lui în viaţă. Îşi dedică tot timpul liber acestei pasiuni consumatoare.
Este inginer în construcţii, este căsătorit şi are un copil.
A făcut parte din echipa care a stabilit recordul neoficial în România de 24-way.
A fost invitat să se alăture echipei în 2014, iar Cătălin şi-a luat angajamentul să facă TNT 4-WAY o echipă de succes.

YG

YULIANA GEORGIEVA

- POZIŢIA IN CADRUL ECHIPEI: REZERVA
Yuliana a început să practice paraşutismul în anul 2002 în Bulgaria, fiind fiica unui pilot de vânătoare. Visul ei a fost să fie cât mai sus pe cer, liberă, simţind viteza în cădere liberă.
Yuliana a făcut peste 2.000 de salturi şi face parte din echipa de 18 fete ce deţin recordul Europei de Sud-Est pentru cea mai mare formaţie feminină de lucru relativ în cădere liberă şi a făcut parte din echipa care a stabilit noul record neoficial al României – formaţie de 24 persoane.
Yuliana s-a îndrăgostit imediat de ideea echipei TNT 4-way din care a făcut parte câţiva ani, din anul 2016 retragându-se pe poziţia de rezervă. Şi-a continuat perfecţionarea şi la alte discipline (head-down) şi în ultimii ani a organizat mai multe evenimente de antrenament în Franţa şi Spania.
În anul 2017 a participat în locul lui Simone la Campionatul Naţional de Formation Skydiving – 4-way, eveniment în urma căruia echipa a devenit campioană naţională.

Dragos

DRAGOȘ BOERU

- POZIŢIA ÎN CADRUL ECHIPEI: CAMERAMAN
Dragoş a început paraşutismul la 18 ani, inspirat de sutele de salturi ale tatălui său. Curând paraşutismul a devenit cea mai mare pasiune a lui şi după 12 ani a devenit instructor, cu mai mult de 4.700 de salturi până în present.
În viaţa de zi cu zi este căsătorit şi are un baiat de care este foarte mândru şi pe care îl aduce în weekend-uri la dropzone.
Lucrează ca economist pe proiecte de investiţii în construcţii.
Dragoş este implicat în toate aspectele legate de dezvoltarea paraşutismului privat din România, fiind coordonatorul celui mai important centru de paraşutism privat din Sud-Est-ul Europei - TNT Brothers.
Calificari: USPA AFF instructor, USPA Coach

  • Vizualizări: 29264