scoala mail

Primul curs de parașutism din acest sezon începe pe 4 Aprilie.

Urmează pașii și hai să zburăm împreună, weekend de weekend, pe cerul TNT.

1: Înscrierea

Te înscrii cu un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

2: Pregătirea pentru curs – licența medicală

Înainte de a începe cursul, ai nevoie de minim certificat medical clasa a II-a care să ateste că ești apt fizic pentru saltul cu parașuta.

 3: Cursul teoretic

Cursul de parașutism debutează cu predarea noțiunilor teoretice – minimum 8 ore de curs teoretic predat de un instructor de parașutism acreditat, urmat de o testare scrisă a cunoștințelor acumulate în timpul cursului teoretic.

După promovarea examenului teoretic poți începe cursul practic Accelerated Free Fall.

 4: Cursul practic - accelerated free fall

Cursul AFF de baza (Accelerated Free Fall) constă în 8 salturi cu parașuta de la 4.000 de metri, efectuate astfel:

  • Primele trei salturi se desfășoară sub îndrumarea a doi instructori AFF
  • Salturile 4-7 se desfășoară sub îndrumarea unui instructor AFF. În această etapă a cursului înveți controlul corpului în cădere liberă și tehnici de stabilitate.
  • Saltul 8 reprezintă examenul final al cursului, în urma căruia instructorul AFF atestă dacă ai dobândit abilitățile de a efectua un salt cu parașuta pe cont propriu.
  • Permanent, instructorul supraveghează, analizează performanța parașutistului și oferă feedback și sfaturi în timp real, prin stația radio care îi permite comunicarea continuă în timpul zborului.
  • Toate salturile sunt filmate şi analizate la sol pentru a permite identificarea și eliminarea în viitor a eventualelor greșeli.
  • Salturile cursului pot fi efectuate în 3 zile consecutive sau în 2 weekenduri. În funcție de disponibilitate și performanța studenților, putem programa 2-3 salturi/ zi, dar şi de condiţiile meteo.

5: Încheierea cursului

În cazul în care obții o evaluare pozitivă din partea instructorului AFF care analizează performanța, la finalul cursului obții un certificat AFF care atestă că poți efectua salturi cu parașuta pe cont propriu.

După 25 de salturi poţi obţine certificatul de pregătire teoretică şi practică în baza căruia poţi completa cererea către autoritatea desemnată - Aeroclubul Romaniei, pentru obţinerea licenţei de paraşutism românească.

6: Contribuțiile cursului și modalități de plată

Costurile comunicate acoperă cheltuielile minime ale asociației pentru pregătirea elevilor parașutiști: echipamentul (combinezon, cască, parașută, pliajul parașutei, altimetrul, stația de comunicare), instructori și echipamentul acestora, avion, pilot, combustibil, mentenanță, infrastructura destinată desfașurării cursului.

Contribuția cursului AFF de baza este 7100 lei, în cazul în care plata se face într-o singură tranșă.

Dacă dorești să efectuezi doar primul salt contribuția pentru acesta este de 1700 lei și se achită înainte de începerea cursului. Pentru urmatoarele salturi se poate achita înainte de fiecare salt.

După promovarea cursului AFF de baza (Nivelurile A - E2) și obținerea acordului de a zbura singur după saltul nr. 8 poți continua cele 17 salturi la TNT Brothers, conform planificării pentru obținerea licenței (Nivelurile E3 - H).

https://www.tnt-brothers.ro/faqs/cat-ma-costa-si-ce-fel-de-salturi-pot-face.html

  • Vizualizări: 2027